Makeup Review: Oriflame Skin Cream BB CREAM spf 30 5-in-1 Beauty Balm in shade Medium

Halo! Mohon maaf lama sekali tidak menulis, banyak kegiatan jadi lupa. (Padahal yang harus di-review menggunung!) 

Nah, review pertama kemarin kan sudah skincare nih, jadi yang kedua mari kita bahas makeup yuk! Pernah denger BB Cream dong pasti? Sejak korean drama dan korean pop nge-trend, BB Cream ikutan menjamur nih, udah lumayan lama juga sejak 2009-an ya kira-kira di indonesia. Awalnya dulu yang booming merek korea seperti Missha, Skin79, Etude House, dan lain-lain. Tapi karena susahnya mencari warna yang cocok (seringnya keputihan atau tampak abu-abu) akhirnya mulai bergeser ke merek barat seperti Garnier, L’oreal, Covergirl, Maybelline, sampai merek high-end seperti Guerlain pun punya versinya sendiri. Akhir-akhir, mulai merek lokal juga punya lho! Wardah termasuk diantaranya. 

Hari ini kita bahas merek terkenal dari Swedia, pasti pernah denger Oriflame kan? Kayaknya nggak mungkin kalau diantara saudara, temen sekolah, temen kerja, temen arisan, atau langganan salon kita nggak ada yang member Oriflame, bener nggak? Lalu akhirnya saya juga iseng nyoba ini. 

Oriflame Skin Cream BB CREAM spf 30 5-in-1 Beauty Balm #Medium

  

(Itu kenapa gambarnya ada watermarknya? Soalnya EKSKLUSIF UNTUK IG @_ORIFLAMEJAMBI yang boleh pakai gambarnya ya.)

Nah kenapa saya ambil shade medium? Tau sendiri kan Oriflame ini merek bule, berarti standar putihnya mereka kan pucat sekali, daripada keputihan seperti mau ikutan pesta Haloween, nanti malah pada kabur kalau disamperin kan. 

Terus, to my surprise, SAYA SUKA LHO! Coverage medium, finishnya dewy, nggak settle di pori-pori dan kerutan tipis, warnanya pun PAS! Kalau dipakai nggak oxi (berubah warna), tapi kalau sudah sore sperlu touch-up, terutama daerah T. Yang paling bikin bahagia, harganya cuman IDR 69.900!!!!

  
Lihat sendiri kan? Natural banget ya! Cocok buat dipake sehari-hari, apalagi udah ada spf nya (tapi sebisa mungkin tetap pakai sunblock sebelumnya ya).

Nah, biar jelas kita list aja satu-satu ya. (Skor maksimal 10)

Shade match : 9

Coverage : 8.5

Finish : 8.5

Oil control : 7.5

Avaibility : 9

Price : 10/10 (!!!)

AVERAGE SCORE: 8.75/10 (like it, almost love it)

This item is provided to me by a representative, all reviews are my own honest opinion.

Instagram: @_oriflamejambi

CP: Netti (WA 081243543715, Line netti_oriflame) JAMBI & PEKANBARU

Skincare Review: Mentholatum Melano CC Intensive Anti Spot Essence by Rhoto

Don’t it always seem to go,
That you don’t know what you’ve got ’til it’s gone…

~Janet Jackson “Got Till It’s Gone”, was written by Harris, James Samuel Iii/lewis, Terry

Exactly how I felt about this Mentholatum Melano CC Intensive Anti Spot Essence.

  
From The Brand

Suppresses melanin production and prevents spots and freckles. Prevents acne and breakouts. Recommended for use on oily skin. Prevents uncomfortable burning sensation from sunburns. Tightens, cleanses, and recalibrates the skin. Key in maintaining healthy skin and keep it moisturized.

Ingredients

・Active Ingredients: Ascorbic Acid (Active Vitamin C), Tocopheryl Acetate (Vitamin E Derivative), Dipotassium Glycyrrhizinate, Isopropylphenol
・Other Ingredients: Ascorbyl Tetraisopalmitate, Ethoxydiglycol, Alpinia Katsumadai Seed Extract (Alpinia White), BG、Edetate, Thickeners, Fragrances

Price

¥ 1,025

My Two-Cents

I’m blessed with hormonal imbalance, so when everyone (females) have *that* time of the month when pimples seems to grow like unwanted weed in the middle of your beautiful turf, I have that every other week. Basically whenever my body feels like acting up.

The aftermath  is, well my skin needs a LOT of work.

During the 2 months that I’ve been using this, I haven’t wrote any reviews or raves about Melano CC, instead I raved on Sum:37′ Time Energy Skin Resetting Moist Firming Cream and Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask.

I got my Melano CC 2 months ago and I’ve been using it religiously ever since. That is, until I started testing an acid toner that is *supposedly* mind-blowing and because I don’t want to over-exfoliate I stopped any other low-pH actives including Melano CC.

Then I realized how much Melano CC helps, especially with my PIH and overall brightness. This past 2 weeks I’ve been pretty much on the same routine, just minus this and some minor stuffs I ran out of, but boy is my skin different. Even after using Sulwhasoo Clarifying Mask, Sum:37 TE Skin Resetting Cream, and Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask (my ussual glow arsenal), I still couldn’t get THAT glow.

  
So ya, baby you’re coming back to me and I ain’t letting you go this time.

Science Talk

While Rhoto says that Melano CC uses a more stable form of vitamin C (Ascorbic Acid), they don’t exactly specify which more stable derivate they’re using. Combined with vitamin E, they made a formidable enemy for sun spots, PIH, dull skin, basically, hello glow!

As for pH level, Melano CC is ideal and stable at pH 3,5 (tested using multicolor pH strip).

Score

Efficacy: 4/5

Packaging: 5/5

Price: 5/5

Avaibility (in Indonesia): 3/5

Overall: 4.5/5